marți, 13 iunie 2017

Legoland


Cu doi fani lego in casa, Legoland era pe lista noastra de ceva vreme. Si anul trecut am reusit sa ajungem, sa petrecem o saptamana in acest loc minunat, creat pentru impatimitii lego. A fost o vacanta reusita, in care ne-am simtit cu totii bine, si nu ne-am plictisit nicio clipa.

Sunt 3 parcuri Legoland in Europa: in Danemarca, in Anglia si in Germania. Noi l-am ales pe cel din Germania, ca fiind cel mai aproape si mai accesibil. Un abonament pe intreg anul a costat 220 euro pentru noi 4, 2 adulti si 2 copii.

Legoland e impartit in 10 zone, fiecare cu farmecul si tema ei. Atractiile sunt personalizate pentru Legoland, ca si cum ar fi piese mari de lego.

Miniland

Este zona miniaturilor din piese lego, machete uriase pe care le poti admira. Noi ne opream zilnic macar o ora sa vizitam oraselele mici din piese lego, sa admiram maiestria cu care au fost construite, sa citim informatiile. Si zilnic descopeream detalii noi, aici un biciclist  cazut, dincolo o pereche plimbandu-se pe pajiste, mici fragmente de viata, impietrite intr-un tablou din piese lego.

Nici cei mici nu se plictiseau, alergau de la buton la buton, incercand sa animeze micul regat. Caci fiecare buton pornea ceva: o roata din parcul de distractii, o telecabina ce urca pe munte, un vapor ce intra in port, un autobuz sau un tren, iar micii Gulliveri se distrau pe cinste.

Seara, dupa inchiderea atractiilor este zona cea mai aglomerata, pentru ca majoritatea turistilor se opresc aici.

Iata ce poti admira in zona Miniland: Venezia, Berlin, portul din Hamburg, Olanda, Lego Star Wars, Elvetia, High Five - cele mai inalte 5 cladiri din lume, castelul Neuschwanstein, Satul Swabian, Frankfurt, Allianz Arena si primaria din Augsburg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lego City

Aceasta zona are atractii potrivite celor mici peste 3 ani. In unele atractii se puteau da si cei mai micuti, dar insotiti de un parinte.

Aeroportul este un carusel cu avioane ce par avioane Duplo mari. Copiii pot trage de maneta si avionul se inalta de la sol. Este pentru copii mai mici. Cei foarte mici au nevoie de insotitor. Coada de asteptare e mica, maxim 5 minute. 

Harbour Cruise: o cursa cu barca pe apa, ai volan si pedala pentru condus, nu este foarte usor de manevrat. Pot merge si copiii foarte mici (minim 80 cm). Coada de asteptare ajunge pe la 15 minute.
 
  

Hyunday Legoland Junior Driving School este dedicata copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 6 ani. Copiii pot conduce singuri o masinuta Hyundai cu pedale, sub supravegherea instructorilor. Traseul e micut, cursa dureaza aproximativ 5 minute. La sfarsit primesc o brosura in germana si un carnet din hartie.
 
  

Hyunday Legoland Driving School este pentru copiii cu varsta intre 7-13 ani. Se plateste o taxa de 5 euro si dureaza aproximativ 45 de minute. Este cu programare. La inscriere am primit un pliant cu regulile in romana, pe care i le-am citit si explicat noi. La ora stabilita ne-am prezentat la intrare, unde astepta un grup de 10-15 copii, majoritatea romani. Au intrat singuri, noi am ramas sa asteptam langa gard.
Mai intai e partea teoretica, li se explica regulile, vad un filmulet. Apoi fac poza pentru permis. Si apoi ies pe traseu pentru examen.
Traseul e mare si foarte interesant, au semafor, trecere de pietoni, intersectii, benzinarie, spalatorie. Pentru semnalizare folosesc mana, ca biciclistii. 
La sfarsit primesc un permis de conducere cu numele si poza lor, plastifiat.
 
           

Power Builder este o atractie pentru cei mai mari. Are limita de inaltime (minim 1.2 m, maxim 1.95m). Coada de asteptare e mica, 5-10 minute.
Un brat metalic, la capatul caruia sunt 2 scaune se roteste si invarteste dupa programul ales. Cei pana in 1.40m au voie doar pe un anumit program, cei pana in 1.30m trebuie insotiti de un adult.
 
Lego Factory, una din atractiile favorite, pe care am vizitat-o zilnic. In prima zi am asteptat cam mult sa intram, in zilele urmatoare am stat 5-10 minute. 
La intrare copiii primesc o caramida Lego cadou. Se intra intr-o sala cu bancute, unde este foarte cald. Aici se vizioneaza un film animat (in germana), apoi se deschid usile catre fabrica, unde poti vedea procesul intreg de la fabricare la livrare. Poti sta cat vrei. Iesirea este prin magazinul Lego Factory Pick A Brick, de unde poti cumpara piese la suta de grame (9,90 euro, da, au toate piesele si toate culorile) sau oameni lego cu diverse accesorii.
 
  
 
 
 

Legoland Express e trenul mare, ce traverseaza parcul. Coada de asteptare a fost in medie de 15 minute. Este o atractie potrivita pentru toate varstele.
 
 

Shipyard Playground este un loc de joaca foarte apreciat de cei mici. Si un moment de respiro pentru parinti.
 
 

City restaurant & Ice-Cream Station. Aici am luat pranzul de cateva ori. Cu 6 euro poti lua ditamai ciolanul, iar cu 8.5 euro o salata pentru intreaga familie, pentru care alegi ingredientele favorite. 
 
 

Tot aici mai gasiti Lego Friends Shop, deschis doar intre anumite ore, un magazin doar cu produsele Lego Friends.

Little Asia

Flying Ninjago este una din cele mai populare atractii. Coada de asteptare era intre 30 si 45 de minute. Se pot da copii de peste 7 ani si minim 1.25 metri. Fiecare scaun se poate misca independent, in functie de dorinta de adrenalina a ocupantului. Cei mai curajosi se dadeau peste cap in timpul zborului, in timp ce cei mai multi doar se balansau usor. 
Nu ne-am dat in aceasta atractie, date fiind limitele de varsta si inaltime, precum si coada lunga.
 

Asia Chicken House este un restaurant cu preparate chinezesti. Este micut si putin cam inghesuit.

Knights' Kingdom 

Caterpillar Ride te invarte rapid, mai intai in sensul acelor de ceasornic, apoi in sens invers. Sau invers, asa de ametit iesi dupa cursa. E distractiv, a fost in topul atractiilor noastre. Coada de asteptare era de 5-10 minute.
 

Royal Joust este o atractie pentru copii, cu limita maxima la 1.5m. Sunt 2 trasee in oglinda. Copiii au o sulita cu care pot lovi diverse tinte pe traseu, ca la un turnir. Nu am prins o coada de asteptare prea mare, cam 10 minute. Varsta minima e de 4 ani.
 

Fire Dragon este atractia noastra favorita. De la 6 ani si 110 cm. Coada de asteptare poate fi de 5 minute, dar poate ajunge si la 30 de minute. Trenuletul in forma de dragon te poarta intai incet prin castel, si ai timp sa vezi diverse scene, ca apoi sa accelereze pe cele doua bucle. Desi pare putin cam inspaimantatoare este tare distractiva.
 
  

Dragon Hunt este o atractie de la 4 ani si 110 centimetri. Desi se doreste a fi echivalentul pentru cei mici si mai fricosi al atractiei Fire Dragon noua ni s-a parut mai smucita si nu la fel de distractiva.
 

Gold Panning se plateste. Copiii primesc o sita si devin cautatori de aur, iar la sfarsit copiii primesc o medalie "de aur". Alte doua atractii cu bani din aceeasi zona sunt: Knight's Games si Face-painting.

Restaurantul din aceasta zona, Knight's Table este chiar langa castelul Fire Dragon. Nu l-am incercat, dar am mancat inghetata de la Castle Ice-Cream stand.

In aceasta zona, chiar langa castel mai exista Castle Theatre photo point si Lego Nexo Knights Shop.

Imagination 

Pedal-A-Car este o atractie la inaltime, foarte populara. Cozile pot tine 30-40 minute. O masina cu pedale, de 4 locuri merge pe sina. Calatorii pot da din pedale si atunci masina va merge mai repede, sau pot merge in ritmul lent si sa admire parcul de sus.
 
 
 

Lego City Police Station Maze este un labirint amuzant. Cei care reusesc sa gaseasca iesirea au de trecut un obstacol cu lasere. 
 

Lego City Police Station Building Fun este un spatiu in interior, unde copiii pot construi cu piese lego sau cu piese foarte mari. Este foarte aglomerat.
 
 

Duplo Express este trenuletul mai mic pentru cei mai mici dintre clienti. O cursa tine 3 minute. Se pot da si adultii. Din fericire, coada este foarte mica.
 

Duplo Playground este un loc de joaca pentru micuti. Foarte colorat, cu cauciuc moale pe jos, numai bun pentru cei care incep sa mearga.
 
 
 
 

Duplo Water Experience pentru cei care vor sa se balaceasca putin.
 

Observation Tower este o platforma lift, din care poti vedea intreg parcul de sus. Coada este mica, 5-10 minute.
 
 
 
 

Kids Power Tower. O echipa formata din 2 va trebui sa urce bancuta pe care stau pana in varful turnului. Trebuie ceva forta. Coada de asteptare e in jur de 15 minute.
 

Gallery of Footbal Stars. Aici poti vedea busturile din piese lego ale jucatorilor de fotbal.

Lego Arena. Aici poti vedea diverse spectacole. Orele sunt afisate la intrare. Am vazut un spectacol de circ foarte dragut.
 

Pizza Mania si Arena Cafe sunt spatii de luat masa. Nu am mancat in aceasta zona, asa ca nu stim cum e pizza.

Adventureland

Jungle X-pedition, o alta atractie indragita, din pacate coada era constant de 30-40 minute. O plimbare cu barca pe apa, cu 2 cascade (prima mai mica, cu spatele). Multa verdeata, animale din piese lego si multa apa, ce poate fibmai amuzant? Limita de varsta este de 4 ani si 100 centimetri.
 
 
 

Canoe X-pedition este o atractie pentru cei mici, cu limita maxima de inaltime (1.40). Copiii vor vasli de-a lungul raului, parintii pot merge pe margine pentru supraveghere. Coada de asteptare era de 10-15 minute.
 

Safari Tour
O plimbare cu masina prin jungla, unde poti vedea diverse animale. Coada de asteptare de 10-15 minute.
 
 
 
 
 
 
 

Adventure Playground este un loc de joaca, unde copiii isi pot consuma energia.
 
 
 
 
 
Dino Games si Face-painting sunt atractii cu bani.

Din cele 3 restaurante, Schnitzel Depot, Waffle House si Jungle Oasis am mancat doar la primul, meniuri cu snitele.

Kingdom of the Pharaohs

Este o zona mica, cu doar 3 atractii, din care 2 cu bani, Pharaoh's Quest si Pharaoh's Games, un restaurant deschis doar la anumite ore, Fata Morgana, si un magazin, Pharaoh's Bazaar. Aici am vizitat doar atractia principala, Temple X-pedition. In aceasta atractie megi cu masina prin templu si ai un pistol cu laser cu care poti impusca diverse. La sfarsit poti cumpara poza pe care apare totalul.

Coada de asteptare e in jur de 10-15 minute.

 

Pirate Land

Captain Nick's splash battle este o atractie foarte amuzanta, cu apa. O cursa cu corabia, fiecare participant are la dispozitie un tun cu apa cu care poti trage in celelalte corabii sau in cei de pe margine. Bineinteles, si acestia au tunuri cu apa la dispozitie, si le vor folosi la randul lor. 

Din aceasta atractie iesi ud ciuciulete. Exista niste uscatoare cu aer cald unde te poti usca, contra cost. Sau poate ai noroc si prinzi vreme buna...

Coada de asteptare depinde de vreme, cand e soare si cald e posibil sa astepti 15 minute, cand e ploaie ajungi imediat.

 
 
 

Pirates' School este o barcuta agitata care se balanseaza timp de vreo 3 minute. Iesi cam ametit din ea, deci nu e recomandata celor cu rau de miscare. Coada de asteptare e de vreo 5 minute.

Sail your pirate ship este o atractie contra cost. Poti alege intre 6 nave mici pe care sa le plimbi pe apa. Ai la dispozitie un tun de apa, cu care poti trage in cei din Splash Battle.
 

Pirates' Playground e un loc de joaca pentru copii, o constructie din lemn cu topogan. Nu este foarte mare, copiii se vor plictisi repede de ea.
 

In aceasta zona mai gasiti Pirates' Games, o atractie contra cost si Galley, de unde se pot cumpara diverse gustari (waffle cu topping la alegere).

Lego Ninjago World

Aceasta zona s-a deschis in 2017, asa ca nu stiu ce atractii cuprinde. 

Lego X-treme

Legoland Atlantis by Sea Life
Daca ati mai vizitat vreun Sea Life, s-ar putea sa fiti putin dezamagiti, mai ales cand astepti vreo 30 de minute ca sa intri. E la fel de frumos ca un Sea Life, dar mult mai mic. Au multi pesti, si pe fundurile acvariilor cate o constructie lego. 

Stepping Stones

Instrumente muzicale la care poti canta cu picioarele.

Water Works este o zona cu jeturi de apa care tasnesc din pamamt. Amuzante pentru copii.

Aquazone Wave Racers, o atractie cu apa. Fiecare nava este prinsa de un brat pe care il poti intinde sau strange miscand volanul. Cu cat bratul este mai intins, cu atat ai sansa sa te stropesti mai tare, intrucat cei de pe margine au la dispozitie un buton prin care pot actiona un jet de apa. Coada de asteptare de 10-15 minute.
 
 
Project X - Lego Test Track. Mi-a placut sora mai mica din parcul de distractii din Mamaia. Aceasta insa era prea mare pentru fricoasa de mine. Amuzanta pentru ceilalti. Coada de asteptare ajunge pe la 30 de minute.
 

Basketball este o atractie contra cost. 

Lego Academy este zona unde poti construi diverse modele lego. Pentru cei mici au cateva modele de la Lego Creator, pentru cei mari au Lego Technic. Poti alege gradul de dificultate: incepator, mediu sau avansat. La sfarsit primesti o diploma.
 
 
 
 

Nintendo Zone este o zona unde se pot juca diverse jocuri Nintendo. Nu am trecut pe aici.

Lego Mindstorms Center are costuri suplimentare si locuri limitate. Se adreseaza copiilor mai mari (9 ani).

Techno Tea Cup sunt cescutele invartitoare. Te cam ametesc, nu sunt recomandate persoanelor cu rau de miscare.
Coada de asteptare e mica, 5-10 minute.
 

Drive your Monster Truck este o alta atractie cu bani. 

Stars Grill House are cateva mese cu proiector de lumini pentru copii in interior, dar si o terasa mare. Au meniuri pentru copii cu paste sau burgeri. Mancarea foarte buna, portii mari. 
 
 

Ice Cream Box

De aici poti cumpara inghetata. 

Sales Tent

E un fel de outlet unde gasesti produse la pret redus. 

Lego Studios
Aici poti vedea filme Lego scurte 4D. Orele sunt afisate la intrare, de obicei sala nu se umple, asa ca nu trebuie asteptat la coada. Au 2 spectacole in engleza, restul in germana. Filmul dureaza aproximativ 10 minute, are cateva efecte cu baloane de sapun si vant, merita vizionate.

Pentru cei grabiti exista varianta de Pass, contra cost, cu care poti sta la cozi mai mici (aici cam intri imediat). Preturile sunt destul de mari, dar daca ai la dispozitie doar o zi merita.

Ca durata de vizitare as zice ca sunt suficiente 3 zile, sa ai timp sa treci linistit prin parc, sa te dai in ce doresti. Bineinteles, nu te vei plictisi daca stai mai mult. Noua ne-a parut rau cand a venit ultima zi, si tare am mai fi stat putin. Cu siguranta vom reveni.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu