duminică, 14 mai 2017

Hotel President & Baile Olanesti


Venea week-endul prelungit de Rusalii. Cum la mare urma sa mergem in concediu in curand, iar cu muntele aveam amintiri neplacute dintr-un alt week-end prelungit (7 ore pe drum), am zis sa alegem Valcea. Calimanesti-Caciulata nu ne atragea prea tare, dupa ce prinsesem un 1 Mai aglomerat. Si cum aflasem ca la Baile Olanesti s-a deschis un centru termal, am decis sa alegem aceasta destinatie.

Ca si cazare am ales Hotel President. Am prins ultima camera de 3 stele, la etajul 3, la 95 lei camera dubla pe noapte, fara mic dejun inclus. Au si camere de 4 stele. Camera mare, curata, cu priveliste frumoasa si balcon deasupra raului a fost incapatoare pentru toti 4 (2 adulti si 2 copii).

La parter au un restaurant cu mancare buna, dar servire un puc cam lenta. La subsol au o piscina mica, o sauna si un jacuzzi si cateva sezlonguri pe terasa, accesul se plateste (20 lei de adult, 10 lei de copil). Centrul e mic, dar cand am fost noi era liber.

Au si parcare, nu am folosit-o intrucat era aglomerata.

Site-ul lor este aici http://president-olanesti.ro/, dar se poate rezerva si prin booking.

Hotelul este situat chiar langa Primarie, putin cam departe de Aleea Izvoarelor si de parcul central, dar intr-o zona linistita. In apropiere e si un loc de joaca pentru copii, iar daca vreti sa variati mancarea, peste drum sunt cei de la Hotel Regia.

 

Oraselul este mic si frumos. Strazi in panta, multa verdeata, curat, numai bun de plimbat la pas. Ceea ce am si facut timp de 3 zile.

Parcul linistit are 2 atractii pentru copii: locul de joaca obisnuit si masinutele cu pedale ce se pot inchiria, la pretul de 5 lei 15 minute sau 8 lei 30 de minute. 

Urmeaza Aleea Izvoarelor, cu nelipsitele tarabe cu suveniruri la inceput, dar apoi 2 kilometri de drum racoros si linistit prin padure. Numai bun de zburdat pentru copii mici si plini de energie. 

Izvoarele sunt cu cartele, asa ca doar cei cu tratament pot sa guste apa urat mirositoare.

Cei care stau mai mult pot vizita Vila lui Ceausescu unde este un lac cu nuferi, pot face trasee prin padure sau se pot relaxa la Tisa Spa Resort (https://sparesort.tisa.ro/).

De mancat noi am mancat la Hotel President, unde mancarea a fost buna. Dar sunt multe optiuni, la preturi decente.

Daca vreti o iesire intr-un oras cu aer curat, mic si linistit, la 3 ore de Bucuresti atunci Baile Olanesti ar putea fi alegerea potrivita. Oraselul este destul de aglomerat, asa ca faceti rezervare din timp.

 
        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu