luni, 9 martie 2015

Casa de vacanţă Răzvan şi Andrei, Sinaia

Când caut o cazare mă uit la două lucruri: preţul şi curăţenia. Nu vreau lux, vreau doar o lenjerie proaspăt spălată, prosoape curate şi să poţi merge desculţ (aproape întotdeauna uit papucii acasă).

Când călătoreşti cu copii opţiunile de cazare sunt mai limitate. În primul rând sunt necesare mai multe paturi (măcar un pat dublu şi un pat de o persoană), să dormi într-un singur pat dublu cu 2 copii, fie el şi extra large, nu e deloc odihnitor. Din start rămâi doar cu camerele duble suficient de mari încât să încapă un pat suplimentar (costuri adiţionale), camerele triple sau studiouri /apartamente (verificaţi însă că au canapea extensibilă). Verificaţi şi politica hotelului în ceea ce privește copiii, uneori pot fi costuri adiţionale (micul dejun pentru copii poate să nu fie inclus în preţul camerei).

Cum le împaci pe toate? Să nu dai gaură în buget, să ai condiţii decente şi spaţiu suficient de dormit? Să nu fie nici la margine de oraş, să fie şi un loc unde poţi mânca aproape.

Casa de vacanță Răzvan şi Andrei din Sinaia le are pe toate şi mult mai mult, e un loc superb unde ne-am simţit extraordinar. Am avut apartamentul de la mezanin, compus dintr-o cameră cu canapea extensibilă (mare) şi un dormitor cu pat dublu şi utilat cu tot ce trebuie: aragaz, frigider, chicinetă, spaţiu de luat masa. Lenjerii curate, prosoape pufoase, finisaje de bun gust, mobilă de calitate, ditamai televizorul, internet rapid, produse de baie gratuite, feon, de zici că erai la 4 stele. Şi cald, foarte cald (eram în octombrie). Totul la incredibilul preţ de aproximativ 120 lei pe noapte.

La capitolul negative (deşi pe noi nu ne-a deranjat) ar putea fi menţionat geamul mic (dar cine stă ziua în casă la munte) şi duşul fără cădiţă. La început scara mi-a dat puţine emoţii, dar copiii au fost foarte atenţi.

Mai sunt şi alte camere, la parter, dar nouă ne-a plăcut atât de mult apartamentul acesta, că sigur la următoarea vizită în Sinaia îl vom rezerva.

Proprietarul este foarte de treabă. Ne-a sunat să ne dea indicaţii de cum să ajungem uşor la pensiune, a venit să se asigure că nu ne lipseşte nimic şi că e suficient de cald, ne-a arătat cum să ajungem uşor în centrul (e foarte aproape, se coboară nişte scări şi ajungi în 15 minute - pas de copil) şi unde putem mânca în apropiere.

Foarte aproape este restaurantul cu specific unguresc Alex, unde au mâncare bună şi preţuri decente. În plus eşti întâmpinat cu platoul casei, pâine cu slabă şi pâine cu untură. Porţiile sunt mari, mâncarea este bună (am tot testat câteva variante). Memorabilă supa de usturoi în pâine.

E un loc de revenit, de redescoperit Sinaia, atât de aproape de tot. Da, cu siguranță vom reveni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu