miercuri, 1 august 2018

Plimbare prin Venezia

Cand am vizitat prima data Venezia mi s-a parut un loc magic si mi-a intrat in suflet. Si cum ocupa in lista mea cu locuri de vizitat un loc fruntas, mi-am dorit sa-mi aduc familia sa vada acest oras construit deasupra marii.

De la cazarea noastra am facut in jur de o ora si jumatate si taxa de autostrada a fost de 10 euro. Am parcat masina la Saba Venezia Mestre Parcheggio, o parcare imensa unde taxa de parcare zilnica este 16 euro de luni pana vineri si 13.5 euro in zilele de weekend si de sarbatoare. Tarifele se pot vedea pe site: 
https://www.sabait.it/it/parcheggi/venezia-mestre/venezia-mestre-stazione

Parcarea este chiar peste drum de gara, de unde se poate lua autobuzul sau trenul catre Venezia Santa Lucia. Noi am ales trenul, pretul unui bilet fiind de 1.25 euro. Calatoria cu trenul dureaza cam 10 minute si trenurile vin cu o frecventa de 10-15 minute.


Autobuzele merg pana in Piazzale Roma, si de aici se poate traversa Canale Grande pe podul Ponte della Costituzione.


Se poate lua vaporul chiar din fata garii, dar preturile sunt cam piperate (se pot vedea 
aici) si este foarte aglomerat. Asa ca am plecat sa exploram Venezia pe jos. La intoarcere am vrut sa luam vaporasul, dar statia la care ne-am oprit nu avea punct de vanzare bilete si nu stiam daca putem plati la urcare.

Drumul catre Piazza San Marco e usor, copiii au fost incantati de fiecare canal si pod traversat si de fiecare gondola vazuta. Ajunsi la destinatie ne-am asezat la cea mai scurta coada, cea de la San Marco Campanile (clopotnita bisericii), cea mai inalta cladire din Venezia, avand o inaltime de 98.6 metri. Biletul costa 8 euro de adult, 4 euro de copil. Se urca cu liftul, din turn ai parte de o priveliste superba, apoi stai la coada pentru coborare.


Cum copiii nu aveau chef de alte cozi am pornit incet spre gara. Pe drum ne-am oprit la un restaurant la mal de canal, unde am servit un pranz intarziat si la un magazin de masti venetiene, de unde am cumparat un suvenir pentru Maia.


Dupa un drum lung inapoi am ajuns tarziu in noapte la apartamentul nostru, cu dorinta de a reveni in orasul plutitor.



























































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu