joi, 16 august 2018

Casa Filipescu-Cesianu

Pe Calea Victoriei aproape de Piata Victoriei, imediat ce treci de intersectia cu Sevastopol se gaseste Casa Filipescu-Cesianu. O casa boiereasca, reprezentativa inceputului secolului al XIX-lea, avand un parc foarte mare, perfect pentru o plimbare intr-o zi calduroasa de vara. 

Casa adaposteste pe 2 nivele expozitia Muzeul varstelor, un muzeu modern, dedicat familiei. Vizitatorii pot vedea pe ecrane multimedia poze cu viata de familie, scoala si fizionomii si pot afla cum au evoluat ele de-a lungul timpului, pot vedea diverse obiecte de mobilier si vesminte vechi, precum si obiecte de decor si de amuzament (telefoane, aparate foto, televizor, video). La etaj se gaseste o harta a Romaniei anului 1933, din vremea cand era intreaga si frumoasa.

In parc se afla si un Lapidariu, unde se gasesc frescele de la manastirea Vacaresti, alaturi de poze cu vechiul asezamant, disparut din 1987 de pe harta Bucurestiului.

Un foisor de lemn, din mijlocul parcului este locul perfect pentru organizarea de concerte si piese de teatru, atunci cand timpul permite. Programul evenimentelor se gaseste aici.

Taxa de intrare este 5 lei pentru adulti, 2 lei pentru pensionari si elevi, copiii avand intrare gratuita. Cei care doresc sa fotografieze platesc o taxa de 15 lei. Programul de vizita este de miercuri pana duminica de la 10:00 la 18:00. Mai multe informatii aici.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu