sâmbătă, 20 iulie 2013

Movieland

Movieland e un parc mai mic, dedicat filmelor. Majoritatea chestiilor distractive încep de pe la 1,00m, dar asta nu înseamnă că un copil mic se va plictisi.

Când vii după Gardaland şi mai nimereşti şi o zi ploioasă şi rece parcul îţi pare pustiu, mic şi abandonat. Dar ziua trece repede şi n-ai apucat să faci tot, apoi trece şi a doua zi la fel de repede şi descoperi că n-ai bifat pe hartă chiar totul.

Sunt 2 parcuri, Movieland şi Caneva, un aquapark. Biletele sunt atractive, cu 30 euro poţi lua un bilet de 2 zile 2 parcuri. N-am ajuns la aquapark dar părea interesant. Şi aveau nişte chestii cum vezi pe la televizor.

Ce poţi face în Movieland? Mi-a plăcut mult Academia de Poliţie, simulatorul auto, dar e de la 1,20. A fost amuzant şi U-571, o simulare de atac în timpul războiului asupra unui submarin. E permisă intrarea de la 1,00m, dar copiii mici se pot speria. Copiilor le-a plăcut cel mai mult Route 66, o plimbare cu maşina, caruselul şi încă 2 învârtitori de am ameţit dându-ne. Şi evident Back to the backstage, trenuleţul în care ne-am plimbat de zeci de ori. În rest sunt multe spectacole şi ceva distracţii mai tari pe care nu le-am încercat: Terminator 2 - joc 5D, de la 1,20; Casa Groazei cu scene din filme de groază, de la 14 ani; TRS - o chestie de te-nvârte, te ridică, iar te-nvârte de ameţeşte privitorul şi Hollywood Terror - un turn de unde te-aruncă într-un lift în cădere liberă. Pentru curajoşii ce au peste 1,20m.

Mâncarea e ok, preţuri decente, au şi un All you can eat and drink deschis doar la prânz, sunt mulţi români care lucrează acolo. Singurul minus ar fi cursele rare de autoboz. În iulie şi august le suplimentează, dar în iunie la dus sunt doar 4: 9:30, 10:00, 11:30 şi 12;00. Iar şoferul e tare nostim, te-ntreabă de mai multe ori dacă eşti sigur că vrei la Movieland şi nu la Gardaland. Da, pe lângă Gardaland pare un parc mic, abandonat, dar daţi-i o şansă, merită!









2 comentarii:

  1. Lasa-ma sa spun eu, daca tu nu ai fost in casa Groazei:) A fost cea mai amuzant inspaimantatoare distractie vizitata si nu o sa uit vreodata experienta de acolo. Am iesit racnind si razand in acelasi timp. Parcurgi pe jos un traseu dintr-un subsol intunecat, traseu presarat cu scene din cele mai cunoscute firme horror. Ceea ce e cu adevarat ingrozitor este ca, in fiecare scena, apare cate un personaj care-l intruchipeaza pe protagonistul filmelor cu pricina. Pentru noi a fost o totala surpriza sa-l vedem pe Kruger cum ne fugareste cu drujba sau pe Emily Rose cum se ridica de patul zgaltait de demoni si incepe sa ne fugareasca. O experienta unica, ne-am speriat si ne-am distrat pe cinste, as reveni oricand :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nici la a doua vizita nu am reusit sa vizitez casa. De data asta am fost fara ajutoare (adica bunica din dotare) si nu sunt asa curajoasa sa intru singura. Poate la urmatoarea vizita. Sau cand vor implini copiii 14 ani, sa aiba voie :)

      Ștergere