joi, 4 iunie 2015

Motel Cozia

Peste drum de cele trei mari hoteluri din Călimăneşti-Căciulata se găseşte motel Cozia. Poziţionarea este bună, ajungi uşor şi la mănăstirea Cozia, şi în centrul stațiunii, sunt multe restaurante în zonă, au şi ei restaurantul lor unde mâncarea e bună, au piscină proprie, loc de joacă pentru copii, e o alegere bună de stat în Călimăneşti.

Camerele sunt renovate recent, au televizor mare la care să poţi citi scrisul, frigider şi balcon cu vedere la piscină (şi drumul naţional). Mobila e ok, un dulap mare, o măsuţă cu două fotolii, cuier, rămâne suficient spațiu. Dacă optaţi pentru pat suplimentar e cam îngrămădit. Balconul e măricel, are un spaţiu de stat 2 fotolii şi o măsuţă). Baia e micuţă, cu cădiţă de duş.

Au parcare destul de mare în spate, de unde se intră în camere. Se intră direct de afară, la etajul 1 din balcon, sunt puse nişte băncuţe la parter să poţi sta la aer, lângă uşa camerei. E linişte în spate, dar uneori se mai joacă un fotbal, se mai ascultă o muzică de petrecere, după cum sunt turiştii.

Restaurantul e aproape, dar nu lipit. Au mâncare bună, preţurile ok. Când am fost noi micul dejun se plătea, dar cred că au oferte şi cu mic dejun inclus.

Locul de joacă pentru copii e în spatele restaurantului, îngrădit să nu intre câinii (sunt mulţi câini fără stăpân în zonă). E drăguţ, dar fiind aşa retras n-au apucat copiii să se joace prea mult, deşi şi-ar fi dorit. Poate dacă era lângă piscină sau vizibil de pe terasa restaurantului ar fi fost mai folosit.

Piscina e drăguță, împărţită în două, partea mai mare afară şi partea mai mică acoperită şi are o zonă pentru copii mici, cu apă mică şi gard de protecţie. Cele două părți sunt despărţite de nişte fâşii din plastic, apa este caldă şi curată. Intrarea costă 15 lei de adult şi 7 lei de copil, copiii mici (până la 7 ani parcă) au intrare gratuită.

Preţurile sunt bune, 100 lei camera dublă pe noapte, se oferă reduceri pentru perioade mai lungi.

Motelul e curat, bine poziţionat, are piscină proprie şi restaurant (cu nelipsitul program artistic în serile aglomerate), loc de joacă pentru copii, preţuri decente, e o opţiune bună pentru Călimăneşti-Căciulata.

Ce nu ne-a plăcut: avansul prin poşta română (deşi nu ştiu dacă e obligatoriu, noi am fost într-un weekend aglomerarat), haosul de la piscină, în mare parte provocat de tradiţia românească de a sări gardul la 7 dimineața pentru a ocupa un şezlong pe toată ziua pe care nu stai mai mult de 2 ore şi muzica tare în parcare târziu în noapte (un grup de turiști cu chef de petrecere).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu