miercuri, 26 decembrie 2012

Pariu că nu ma mai uit?

Îmi plac filmele cu adolescenţi. Dacă adaugi puţin dans, puţină muzică şi poate un strop de comedie şi presari o iubire ce abia mijeşte, atunci sigur rămân cu ochii pierduţi în ecran pe durata a 90 minute (sau 2 ore, cu tot cu publicitate).

Primului serial muzical românesc i-am dat mai multe şanse. Vocile sunt bune, melodiile bine alese, la început avea şi ceva comedie, părea că ne vom înţelege bine. Dar a început acţiunea. O acţiune inspirată din cele mai sângeroase şi urâte ştiri de pe la noi, care probabil au prins la publicul ţintă, şi scenariştii au prins curaj. Dacă la început părea o telenovelă argentiniană cu copii schimbaţi la naştere, a urmat un sechestru cu prostituţie la hotelul Rin, apoi înjunghiere în plină stradă, etnobotanice, luare de ostateci într-o şcoală, sechestrarea unor fete pentru a fi vândute la turci, lupta SRI cu lumea interlopă, informatori în ambele tabere, crime la comandă, răpirea unei fete pentru trafic de organe, vânătoare de oameni, împuşcături, bombe, toată acţiunea din filmele lui Steven Segall într-un serial despre liceeni.

Prin aceste aventuri trec episod de episod liceenii din Pariu cu viaţa, ba mai au şi timp să cânte, să danseze şi să iubească. E iubire multă în filmul ăsta, pentru că trupa e mare şi combinări de 18 luate câte 2 plus combinări de 18 luate câte 3, ajungem la un număr de iubiri suficient de mare cât pentru 10 sezoane. Deci cred că vor mai fi mult pe ecran.

În episodul special de Crăciun se întoarce el, plecat să studieze la o facultate mare din America. Ea încă se mai simte trădată şi-l urăşte pentru ce i-a făcut (că a plecat să studieze în State). El o mai iubeşte şi o vrea înapoi. Îşi dă seama că a făcut o greşeală plecând, toţi îi spun asta, aşa că decide să renunţe la facultate pentru a-i recâştiga iubirea, pentru că ea e specială. Dacă locul lui n-ar fi fost ocupat (de un el cu HIV, să mai adăugăm puţin dramatism) ea ar mai fi fost specială? Şi de când plecarea la studii în altă ţară e o greşeală? Şi de ce cineva din America ar aduce cadou unei prietene cremă Nivea?

Am stat cu nasul lipit de ecran la multe filme slabe cu adolescenţi. Pe unele le-am văzut şi revăzut de nenumărate ori, până le-am învăţat pe de rost. Ce-i lipseşte serialului românesc? Are toate şansele de a fi un serial slab, dar cumva a ajuns să mă irite? Să fie din cauză că se transformă în versiunea cântată a ştirilor de la ora 5? Eu clar nu mi-am modificat gusturile, de curând am revăzut Mean girls 2 pentru a doua oară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu