duminică, 5 aprilie 2015

Casa Românească - Căciulata

Te-ai săturat de atâta stat în casă, vrei să ieşi puţin din oraş, să schimbi aerul şi să priveşti şi altceva în afară de blocuri gri şi mohorâte? Dar peste tot e frig, plouă şi e noroi; poate mai e zăpadă la munte, dar cum nu eşti pasionat de schi nu te atrage. Dacă îţi place să te bălăceşti în apă caldă, atunci popasul "Casa Românească" din Călimăneşti-Căciulata este perfect. (Dacă ştii că suferi de vreo afecţiune sau eşti însărcinată vorbeşte înainte cu doctorul, apa geotermală nu este recomandată în anumite cazuri).

Am ales un apartament, preţul în extrasezon fiind de 140 lei şi aveai o reducere de 30 de lei la micul dejun. Apartamentul este mare, cu 2 băi, în prima cameră o canapea extensibilă, în dormitor pat mare, suficient spațiu de dormit pentru familia noastră. Mobila arată ca pe site, doar că puţin trecută (un picior la masă nu pare să stea cum trebuie, canapeaua e cam jupuită), dar este foarte curat. Au aer condiționat (în fiecare cameră), frigider mare, televizoare lcd (micuţe), balcon, plase de ţânţari, şi halate de baie. Iar dacă ţi-ai uitat acasă papucii (cum mi se întâmplă mie frecvent) sau alte produse de igienă, poţi cumpăra de la recepţie (preţul cam mare, 6 lei un săpun, 22 lei un şampon).

Restaurantul are preţuri decente şi mâncare bună. Au multe preparate aşa că ai de unde alege. În restaurant se fumează, iar vinerea şi sâmbătă seara au muzică live (populară şi de petrecere), aşa că nu e chiar potrivit pentru copii, dar dacă mutaţi puţin orele de masă pentru a evita aglomeraţia e chiar ok.

Pensiunea are o piscină în aer liber, o piscină acoperită, o saună umedă, o saună uscată şi un bar. Au vestiare (pentru cei ce vin din afară), şezlonguri din lemn şi toalete. Este foarte curat şi îngrijit, piscinele sunt mari şi încăpătoare, cu apă caldă. Cea acoperită are 1.50m adâncime, cea de afară e puţin mai adâncă, cu apa puţin mai sărată şi sulfuroasă, te ţine mai uşor la suprafaţă.

Pentru cei cazaţi la hotel accesul este gratuit. Când am fost noi sauna umedă nu era funcţională, din păcate, mi-ar fi plăcut să o încerc, arăta foarte bine.

Ce ar mai trebui să ştiţi? Sunt multe scări de urcat şi nu există lift. Apartamentele sunt la ultimul etaj în corpul B, aşa că dacă aveţi nevoie de cărucior cereţi o cameră la parter (au rampă). Şi nu vă speriaţi dacă vedeţi parcarea din faţa restaurantului plină, mai există o parcare încăpătoare în spate, lângă piscină.

E un loc minunat, în care vom reveni cu siguranță, mai ales în perioada friguroasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu