miercuri, 11 februarie 2015

3 zile în Mamaia

2014 a trecut prea repede. Am avut multe pe cap, când aveam inspiraţie nu aveam timp, când aveam timp nu aveam inspiraţie, şi iată că s-au strâns multe de povestit. O să încerc să recuperez, dar să nu vă mire poveştile despre soare şi cald în zilele friguroase de iarnă.

Era început de vară şi se anunţau 3 zile libere, toată lumea în jurul meu făcea planuri de ieşit din București, aşa că m-a apucat şi pe mine dorul de ducă. Nu ştiam cum va fi vremea, aşa că am ales Mamaia: dacă aveam noroc de vreme bună aveam plaja la o aruncătură de băţ, dacă vremea urma să fie capricioasă atunci Constanţa nu era prea departe şi sigur găseam noi ceva de făcut.

Mă pun eu pe căutat. Opţiuni nu prea grozave, preţuri mari, review-uri proaste. Am ales într-un final hotel Casino. Chiar pe plajă, aproape de capătul telegondolei, din poze părea ok, note nu avea (era nou pe booking), preţul era acceptabil: în jur de 170 lei pe noapte pentru o garsonieră. Am făcut rezervarea, apoi am confirmat telefonic următoarele:
- nu vor fi extra costuri pentru cei 2 copii din dotare;
- baia era în apartament;
- au plase de ţânţari la ferestre;
- se poate parca în apropiere, contra cost. Nu ştiau preţurile, au zis ceva de 3 lei ora.

Sâmbătă la ora 14 eram în Mamaia. Am găsit uşor parcarea cu plată din apropiere, 2 lei ora sau 10 lei toată ziua, ne-am luat bagajele şi ne-am îndreptat spre hotel. Am plătit cu bani (nu le mergea plata prin card) şi ne-am luat în primire garsoniera.

Accesul spre camere/apartamente e prin balcon. Au puţine apartamente, în general au camere cu baia pe hol. Se poate coborî direct pe plajă, sau poţi ieşi pe la recepţie. Nu ştiu cum sunt camerele obişnuite, dar garsoniera a fost o alegere bună. Intri într-o cameră mare, unde ai: pat mare dublu, dulap, frigider, televizor. Două uşi, una dă într-o cameră mică unde găseşti un pat de o persoană, a doua dă în baia încăpătoare. Curat, lenjerie şi prosoape albe şi de calitate bună, tot ce ne trebuia.

Nu mai văzusem Mamaia din vremuri antice, de când nu exista urmă de şezlong pe plajă, de când palmierii abia poposeau pe litoralul nostru şi când totul părea un amestec de tristeţe, kitsch, gălăgie şi shaorma. Am găsit-o acum aranjată, cochetă, total diferită de amintirile mele. M-a întâmpinat cu lucrări neterminate şi magazine/restaurante închise, dar mi-a plăcut, aşa nepregătită şi nepopulată.

Dimineaţa era leneşă, abia de găseai un loc unde să-ţi bei cafeaua. Ziua era liniştită şi calmă, cu părinţi lenevind pe şezlong lângă apă şi copii jucându-se fericiţi în nisip. Iar seara până târziu în noapte era gălăgioasă tare, că greu mai reuşeam să adormim.

La mâncare opţiunile erau multe. O masă pentru 2 adulţi şi 2 copii ne ducea pe la 100 lei. Dintre locurile pe unde am mâncat mi-a rămas în minte "La Balans" sau ceva în genul, unde în loc de scaune aveau balansoare, şi tare bine ne-am simţit. Nu mai ştiu dacă am aşteptat mult, nu mai ştiu ce am comandat de mâncare şi cum a fost, dar nu pot uita senzaţia aia de leneveală în balansoar, ne-a plăcut şi nouă şi copiilor.

Copiii şi-au dorit un drum cu telegondola, aşa că am decis să vizităm Satul de vacanță. La dus era lumină şi linişte, a fost o experiență plăcută, chiar şi pentru mine, ce urăsc înălţimea. La întors însă am avut emoţii, era întuneric şi bătea vântul, telegondola mergea încet şi legănat, auzeam marea nervoasă undeva jos şi vuietul vântului trecând pe lângă noi. Ce bine a fost când am ajuns pe pământ!

Satul de vacanță m-a dezamăgit. Semăna cu cel din amintirile mele, având cam aceleași atracţie de acum mulţi ani, dar era foarte zgomotos. Urla muzica la fiecare terasă, era aglomerat iar copiii s-au speriat. Am găsit o terasă mai liniştită şi am luat masa de seară, apoi ne-am întors repede la telegondolă.

Înainte de a pleca acasă am vizitat  Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, unde copiilor le-a plăcut la nebunie: spectacol cu delfini, grădină zoologică şi spectacol de circ (am prins un circ micuţ de familie ce dădea reprezentanții într-un cort amenajat în complex). Preţurile le găsiţi pe site.

Per total a fost o experiență frumoasă, iar copiii abia aşteaptă să mergem din nou la Mamaia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu