vineri, 26 decembrie 2014

Matematică

Adună toate nopţile nedormite, toate petrecerile la care te-au prins zorile dansând, toate nopţile petrecute învăţând sau citind, toate răsăriturile aşteptate cu nerăbdare pe plajă şi înmulţeşte cu 100, căci atâtea nopţi nedormite vor urma.

Adună toate orele de învăţat, toate orele de joacă, toate vacanţele şi concediile şi toate orele de greu şi înmulţeşte cu 1000, atât de frumoasă şi plină de surprize va fi călătoria nouă. Şi da, există şi mult greu în ecuaţia asta, e mult de învăţat, dar e cea mai frumoasă experiență.

Adună toată răbdarea de care ai avut nevoie, la cozi ce înaintau prea încet sau în traficul blocat în zilele grăbite, adună tot calmul de care ai dat dovadă atunci când toată furia şi frustrarea din lume năvăliseră pe tine, adună toată liniştea în care ai reuşit să îngropi stresul zilnic şi înmulţeşte totul cu 10000, căci de atâta răbdare va fi nevoie.

Adună toate fricile avute, frica de maşini, frica de animale, frica de foc, frica de cutremure, adună toate coşmarurile din care te-ai trezit tremurând, şi înmulţeşte această frică cu 100000, căci atât de mari vor fi fricile ce vor urma.

Adună toată iubirea din sufletul tău, atât din trecut cât şi din prezent, toată iubirea pe care ai simţit-o sau a fost simţită pentru tine şi înmulţeşte cu un milion, căci atât de mare va fi iubirea ce o vei simţi.

Şi asta-i doar o fărâmă din ce aduce un copil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu