joi, 3 aprilie 2014

31 martie

Eu una îmi plătesc impozitele la zi. Am stat la cozi interminabile, am umblat în căutarea unor cozi acceptabile, am atâtea amintiri neplăcute, dar de când sunt plătitor de impozit pe 31 martie aveam chitanţele în sertar.

Anul acesta m-am trezit fix pe 31 martie să plătesc impozitul. Cumva când aveam bani nu aveam timp, când aveam timp nu aveam bani, vine ultima zi şi eu cu impozitul neplătit. Aşa că iau plicul, iau banii şi mă prezint în pauza de masă la un oficiu poştal de lângă muncă. Verific că se pot plăti impozitele din sectorul meu şi mă aşez la coadă. Coada relativ mică, dar stau ceva până ajung în faţă. Moment în care mă întâmpină o voce arţăgoasă:

- Nu se plătesc impozitele din sectorul dumneavoastră.
Îi arăt contrariată afişul.
- Da, zice ea, dar nu se încarcă datele. Că aşa sunteţi toţi, vă treziţi în ultima zi şi blocaţi sistemul.

Încearcă ea să intre în aplicaţie, îmi selectează numele şi aplicaţia se blochează. Apasă F5, apoi cheamă altă colegă în ajutor:
- De ce încerci? Tu nu ştiu că nu merge?
- Poate e ca la Enel şi nu acceptă plăţi în ultima zi a lunii - sare alta.

Mi se dau hârtiile înapoi. Îmi pierd răbdarea, dar întreb cu calm:
- Cum plătesc dacă nu vă merge aplicaţia? Nu puteţi suna...
- Aplicaţia merge - mă corectează ele. Doar se blochează la impozite.

Părăsesc oficiul poştal că pauza de masă e scurtă şi mai trebuia să mănânc. Aveam de gând să mă opresc în drum spre casă la un alt oficiu, dar din cauza unor probleme n-am reuşit pleca în timp util.

Aşa că mă prezint pe 1 aprilie la ghişeu de unde aflu că în ziua anterioară aplicaţia a mers fără probleme şi s-au plătit impozite pe bandă rulantă până seara târziu.
- Dacă veneaţi ieri primeaţi şi bonificaţie. Aşa trebuie să plătiți penalităţi.

O aplicaţie care merge, dar se blochează în combinaţie cu amabilitatea angajaților, stat la cozi de mai multe ori, pentru toate astea există plătitorul român.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu