vineri, 12 iunie 2015

Costeşti - Horezu

Când am ales Costeşti ca destinație de weekend nu ştiam exact la ce să mă aştept. Ştiam doar că e aproape de Horezu, că putem ajunge uşor la mănăstirea Hurezi, îmi imaginam ceva ateliere de olărit în Horezu şi multă relaxare la pensiunea retrasă de lume aleasă.
Acum după vizită pot zice că alegerea a fost mai mult decât perfectă: uşor de ajuns la mănăstirea Bistrița şi cheile Bistriţei, mănăstirea Hurezi, cheile Costeştiului, muzeul Trovanţilor, şi multe alte locuri din parcul naţional Buila-Vânturariţa.
Iar cazarea? O casă mică şi liniştită aproape de şosea, dar suficient de departe să fie linişte, de unde poţi vedea doar munte şi pădure, dar unde ai toate condițiile necesare: un pat confortabil, un duş cald şi o toaletă curată.
Iar gazdele vor face tot ce le stă în putinţă ca să te simţi bine. Te vor trata cu ceai şi prăjituri şi un pahar de vorbă şi-ţi vor da toate informațiile necesare referitoare la locurile de vizitat. Pensiunea se numeşte "La Trovanţi" şi o găsiți pe booking. Arată ca în pozele afişate, sus sunt cele 4 camere (2 suite şi 2 camere), jos spaţiul comun compus dintr-o bucătărie mare, un living spaţios în care găsiţi o masă de ping-pong, o sală de mese şi două verande, una pentru micul dejun în dimineţile leneşe, alta pentru serile liniştite la un pahar de vin bun.
Musai să optaţi pentru mic dejun, e mai mult decât suficient şi tare gustos.
Copiii au un mic loc de joacă, un traseu cu sfoară şi lemn. E dificil, dar se poate face. Şi în rest au iarbă, deal, pădure, sunt liberi să alerge fără teamă de maşini, câini şi stres de oraş.
Prin spatele casei trece un fir de apă peste care e amenajat un podeţ. Apoi urmează livada în pantă şi sus în fund începe pădurea. Se poate face un traseu uşor prin pădure, unde e răcoare, perfect în zilele calde de vară.
Cât despre masă puteţi face un grătar, puteţi ruga gazda să vă pregătească ceva  sau puteţi merge în Horezu la un restaurant. În apropiere e un motel cu restaurant şi magazin, dar cum nu l-am vizitat n-aş şti ce oferă.
Nesperat de frumos Costeştiul şi ale sale comori, perfect pentru drumeţii şi plimbări cu bicicleta, pentru amatorii de mănăstiri, dar şi pentru călătorii mai comozi, ce vor să vadă frumosul din maşină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu