luni, 30 decembrie 2013

Alb si negru


Cunosc doar 2 tipuri de oameni, cei care iau pastile cu pumnul cum simt ca apare sansa de imbolnavire, si cei care se trateaza cu aer atunci cand se imbolnavesc. Cale de mijloc nu exista.

Si unii si ceilalti evita mersul la doctor. Primii ca oricum nu e nevoie, se gaseste o pastila pentru orice durere, de ce sa mai pierzi timpul cu mersul la doctor, ceilalti ca oricum doctorii nu te trateaza niciodata, sunt niste suflete vandute industriei farmaceutice, stiu doar sa-ti recomande pastile (scumpe) si atata tot.

Si unii si altii au impresia ca daca nu esti ca ei esti impotriva. 

Primii: Ai racit si nu iei pumnul de pastile? Atunci clar esti nebun! Duci boala picioare si nu stai acasa 7 zile? Risti sa-i mai imbolnavesti si pe altii, deci esti un inconstient. 

Ceilalti: ai un streptococ si iei antibiotic (dupa sfatul medicului, cu analiza facuta). Clar iti distrugi sistemul imunitar pe cativa ani, dar daca ai manca mai multa ceapa verde sau miere timp de 2 saptamani ai scapa sigur de probleme.

De ce e doar alb sau negru? De ce sa nu existe si o cale de mijloc? Un luat pastile dupa sfatul medicului, facut de analize ca precautie si nu cand e nevoie sau prea tarziu, un pic de incredere in oamenii minunati dintr-un sistem prea criticat. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu